dinsdag 15 november 2011

Get BitNu heb ik altijd begrepen dat zwemmen gezond is voor lijf en leden. Dit spelletje bewijst echter het tegendeel. Zwemmen doe je niet voor je lol maar dat doe je voor je leven!

Get Bit is een partygame achtig spelletje. We zwemmen in zee en worden achternagezeten door een haai. We doen ons uiterste best om het vege lijf te redden dus vooral zorgen dat je niet achteraan zwemt want dat kost je op zijn minst een arm of been.

Het principe:
We zwemmen keurig achter elkaar waarbij de haai de rij sluit. Alle spelers hebben een eigen set speelkaarten op hand met een waarde van 1 tot en met 7. Het dicht uitspelen van een speelkaart doen we tegelijk en ook het open draaien er van. De speler die de kaart met de laagste waarde uitspeelt mag als eerste zijn zwemmer naar de voorste positie in de rij bewegen. Daarna volgt de volgende speler met dan laagst uitgespeelde kaart enzovoorts.


Als twee of meer spelers een speelkaart met de zelfde waarde gespeeld hebben bewegen zij hun zwemmers niet.


Als een ieder heeft bewogen of gedwongen is om te blijven dobberen op de zelfde positie, slaat de haai toe en vreet een ledemaat naar keuze van de achterste zwemmer op. Als troost mag deze zwemmer nu vooraan in de rij geplaatst worden en krijgt de speler alle, tot nu toe gespeelde, speelkaarten terug op hand.


Zo spelen we ronde na ronde. Als een speler alle ledematen kwijt is (wij spelen de variant waarbij je ook het hoofd van de romp mag trekken) is hij uit het spel. Het eindspel start als er nog drie spelers in het water liggen met hun zwemmers (of wat er van over is). Als de haai nu een speler elimineert vreet hij ook meteen de volgende zwemmer op die er net voor zemt waardoor de voorste zwemmer wint.


Wat ik er van vind:


Ik kan me voorstellen dat dit schrijven niet meteen tot de verbeelding spreekt. Nu is het wel zo dat je een party game vooral moet spelen en bij voorkeur ook met de juiste groep spelers. Dit geld ook voor Get Bit. Het spelletje begint vaak wat tam maar naarmate de ledematen schaarser worden wordt de frustratie en de hi-ha-ho stemming groter.
De zwemmers laten zich ook nog eens in vele houdingen omvormen wat de fun factor verhoogd.


Naast het basisspel voor 6 spelers is er een uitbreiding in de vorm van een zevende zwemmer en een uitbreiding voor een achste speler die de rol van haai op zich kan nemen.


Get Bit is een leuke starter of filler met een grappige uitstraling.


Categorie:


 

Info algemeen:
Uitgebracht in 2007 door Mayday Games
Ontwerper: Dave Chalker
Spelersaantal: 2-6 (basis) 7 of 8 met uitbreidingen
Speelduur: 15 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten